BEHANDLING AF MANGLENDE GRÆNSESÆTNING

Et “NEJ” er et “JA” til dig selv!

Svært at beskytte dine egne grænser?

Kender du det at det kan være så ubehageligt at sige nej, eller fra, at du hellere vil glæde den eller de andre ved at sige ja? Tit føler du måske at du giver efter for noget, som du ikke har lyst til? Det kunne f.eks. være at du ikke har lyst til at deltage i en begivenhed på arbejdet, hos naboen eller i familien, men i stedet for at sige fra som du inderligt har lyst til, siger du at du gerne vil deltage. Det kunne også være at chefen beder dig arbejde over, men faktisk har du ikke lyst? Du vælger at blive, for hvad mon min chef vil tænke om mig, hvis jeg siger at jeg ikke kan/har lyst?

Den følelse kender jeg alt for godt. Det kan være så svært at sige fra overfor andre mennesker, for hvis jeg siger fra, hvad tænker han/hun/dem om mig? Gider de mig så igen? Står jeg alene, og er jeg ikke den del af flokken eller familien?

Dette er blot nogle få eksempler, og det er naturligvis meget individuelt hvad vi tænker, tror og føler i de forskellige situationer. Fælles for dem er at vi glemmer os selv, og vores eget værdisæt i frygten for at blive efterladt eller set skævt på.

Jeg kan hjælpe dig i et trygt og sikkert rum, at gå ind i de følelser som normalt ikke bliver set, hørt og mærket. Sammen går vi vejen, og du oplever måske hvorfor din verden ser ud som den gør, men også hvad der skal til for at du kan sige ”NEJ!” til det du ikke har lyst til, og derved ”JA!” til dig selv. Livet bliver nemt når først vi oplever hvad der faktisk er på spil i os selv.