BEHANDLING AF LAVT SELVVÆRD

♥ Værdsæt dig selv ♥

Lavt selvværd er desværre en “folkesygdom” der tit bliver overset

Kender du følelsen af at du ikke er noget værd? Det er en stærk og ubehagelig følelse at rende rundt med, lige gyldigt om det er dit udseende, det du kommer med, eller det du er. For nogle mennesker er dette en gammel følelse som har fulgt dem i mange år, ja måske hele livet. Lavt selvværd er ikke det samme som lav selvtillid. Min bedste måde at sætte ord på hvad lavt selvværd er, er ved at kigge på barnet 0-6 år. Tag dette simple eksempel:

Mette på 2 år har fået en fin kjole på i vuggestuen, og når mor kommer for at hente hende siger hun til Mette: ”Hej skat! Hvor er det en fin kjole du har på!”.
Mette er opmærksom på kjolen, men faktisk var det kun hendes kjole der var flot, altså ikke Mette (hendes ego) der fik opmærksomheden. Altså er følelsen at Mette ikke var værd at lægge mærke til, uden hendes fine kjole (det var jo den der fik opmærksomheden).
Måske skulle det have set ud på denne her måde, da mor kom for at hente hende: ”Hej skat! Hvor har jeg savnet dig! Jeg kan se at du har fået en kjole på”.
Her har mor lagt opmærksomheden på Mette, og Mette føler sig mere værd.

Jeg er klar over at eksemplet er meget karikeret, og i den virkelige verden skal der mere til, men jeg syntes det beskriver følelsen ret godt. Der er normalt flere og andre faktorer der gør at du har lavt selvværd, dette var blot et eksempel.

Jeg kan hjælpe dig. I terapien sanser vi og sætter ord på det der aldrig blev værdsat. Vi ser det hele fra et større perspektiv. Sammen gør vi det der skal til, for at du kommer videre i livet. Et liv hvor du føler dig mere værd som det hele menneske du er. Du kan gøre det, og der er ingen grund til at vente til i morgen, med at booke tid til behandling. Book tiden i dag, og du er på rette vej.