BEHANDLING AF LAV SELVTILLID

Tror du på dine egne evner?

Tror du ikke på dine evner og kunnen?

Jeg kan jo heller ikke finde ud af noget!” ”Det jeg gør er aldrig godt nok!” ”Nej, jeg tør ikke vise det jeg har kreeret, for det er sikkert ikke godt nok!” Måske kender du disse indre stemmer? Eller måske kender du følelserne af dem, eller andre sætninger der forhindrer dig i at udleve dit fulde potentiale? Det er tunge følelser at bære rundt på, men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Lav selvtillid er dog ikke det samme som lavt selvværd. Min bedste måde at sætte ord på hvad lav selvtillid er, er ved at kigge på barnet 0-6 år.

Tag dette simple eksempel

Peter på 4 år har tegnet med tusser i børnehaven, og når hans far kommer for at hente ham, viser Peter sin tegning til sin far: ”Hej skat! Nøj… Sikke en flot tegning du har der!
I dette eksempel er tegningen flot, men faren glemmer at give den lille kunstner ros, da det kun er tegningen der får farens opmærksomhed. Peters følelser er overset, og han får ikke opmærksomhed for det han kan.
Måske skulle det have set ud på denne her måde, da faren kom for at hente Peter: ”Hej skat! Wow… Hvor er det en flot tegning du har lavet. Jeg er så stolt af dig!
Her er det Peters evner der får opmærksom, og ikke hans tegning.

Jeg er klar over at eksemplet er meget karikeret, og i den virkelige verden skal der mere til, men jeg syntes det beskriver følelsen ret godt. Der er normalt flere og andre faktorer der gør at du har lav selvtillid, dette var blot et eksempel.

Om behandlingen

Jeg kan hjælpe dig. I terapien sanser vi og sætter ord på det der aldrig blev værdsat. Vi ser det hele fra et større perspektiv. Sammen gør vi det der skal til, for at du kommer videre i livet. Et liv hvor du føler større selvtillid som det hele menneske du er. Du kan gøre det, og der er ingen grund til at vente til i morgen med at booke tid til behandling. Book tiden i dag, og du er på rette vej.